Malaysia,Dubai,Borneo, Kuala Lumpur vårt andra hem!

Man är så trött på kvällarna utav värmen så när klockan är 9 så känns det som att den är 1 på natten.. 

Just nu befinner vi oss på en liten ö ute i indiska oceanen närmare bestämt maldiverna.

Jag kan börja med att berätta vart vår resa startade, den startade i Dubai där vi var på besök vid burj kalifa med det var så ofantligt dyrt för oss att åka upp, närmare bestämt 800 kr per person så det hade blivit som hela flygresan hit till maldiverna. vi åkte istället upp i the Frame som var helt fantastiskt lagom för oss, det kostade ca 400 kr för hela familjen att besöka, längst upp var det ett glasgolv som man kunde gå över, och utsikten var riktigt vacker, ett riktigt toppen tips för er som planerar en resa till Dubai. vi sov 3 nätter i Dubai sen åkte vi till Abu dabi och där bodde vi i 4 nätter, vi åkte ut till Abu dhabi öknen med en jeep och hade en helt makalöst bra dag med kameler magdans middag bland sanddynorna, henna tatueringar och rutchkana på höga sanddynor, barnen riktigt älskade det!img_3041.jpg

vi gillade Abu dabi och Dubai starkt! lukten av vattenpipa om kvällarna och den arabiska musiken, ett slående land med en blandning av mellanösterns mystiska vibbar och pampiga byggnader som bara fanns i fantasin innan. vi kan sammanfatta UAE med denna mening, allting du vill ha eller vill göra, allting finns där, punkt!

IMG_0168

Efter detta fantastiska land så åkte vi vidare till Malaysia Kuala lumpur med en mellanlandning i Singapore. Nu kommer jag nämna hotellet med stort kärlekshjärta E & O  RECIDENCE, vilket hotell! vi var så nöjda med allt, och alla fantastiska människor som jobbade där.

Eftersom vi befann oss ca en månad i Malaysia så ska jag försöka sammanfatta detta genom att ta upp sånt som jag kan tipsa om att göra när man är där, för det är en så stor stad, det finns så mkt att göra där så man behöver några veckor på sig för att hinna allt, om man verkligen vill,GÖRA STADEN. 

8 dagar av dessa veckor var vi över till Borneo, där bodde vi först i en stad som heter Sandakan, en riktig skot stad om jag ska vara ärlig, det var mer för att ha som en bas för att göra utflykter ifrån, där åkte vi till Saba ute i djungeln och bodde på ett helt fantastiskt hotell som hette sepolok Forrest edge resort, maten var suverän! Personalen, super trevliga, och boendet sjukt episkt.. vi bodde längst upp i djungeln i en villa med utedusch och utebad med ute toalett. Det fanns alla möjliga djur omkring oss och man fick verkligen känna sig som ett med naturen, det var verkligen en härlig upplevelse! vi åkte också och hälsade på hos näsaporna som var helt otroliga, det var nog en av de mäktigaste upplevelser vi någonsin varit med om, inga väggar eller burar, utan aporna var fria mitt inne i djungeln och vi var och hälsar på hoss dom, inte tvärt om. Näsaporna finns enbart i borneos djungel, ingen annan stans. vi träffade också orangutang som var helt fria, men där var det mer att man gick med en guide och en grupp med människor, men ändå, mäktigt.IMG_3256

 

 

 

IMG_1162

När vi kom tillbaka till Kuala lumpur så hade vi bokat ett annat hotell, lite enklare den natten vi kom, men eftersom vårt flyg var 4 timmar försenat så hade hotellägaren hyrt ut vårt rum till en annan familj så vi satt där kl 4 på morgonen och hade ingen stans att bo, då tog vi in på ett annat hotell den natten sen dagen efter så gjorde vi en deal med vårt favvo hotell som vi sedan stannade länge på ca 20 dagar, därifrån gjorde vi många utflykter, batu caves var en av dom, en mkt hög vacker trapp med olika färger på som faktiskt alla barnen orkade ta sig upp för, när man kom upp för trappan så fanns där en helt otrolig grotta med apor och tuppar i. Om ni åker hit, så gör inte som oss och välj den varmaste dagen av alla utan välj en mulen dag. vi var också i butterfly garden sommar super mysig att gå igenom med alla barnen, lagen utflykt, med där ska man inte välja en dag då det regnat mkt för då ser man inte lika många fjärilar. Twintowers åkte vi upp i med, häftigt och värt, tipset där är att åka upp sent på kvällen, alltså den sista turen, för då är det inte lika mkt folk och man är nästan helt själv där uppe, plus att det är vackert när allt lyser.

Ett av alla centrum som ligger där heter paviljong där finns det en restaurang som vi hittade där dom hade den mest fantastiska japanska maten någonsin, sushi tei, denna restaurang är ett måste om ni åker hit! två andra restauranger som vi gick mkt till låg på samma gata som hotellet, och dom hette delicius och black market.

 

Man kunde också köpa mkt bra sushi i alla matbutiker, till och med på familymart.

Ja, just det, vi var på två stycken zoo med, ett som hette mini zoo vid portonas (som vi inte var uppe i pga för mkt folk varje gång vi besökte det) sen ett större zoo som hette zoo negara. det var faktiskt mkt lyckat för barnen, endel djur var fria och man själv fick gå i en bur, det var lite annorlunda, där fanns det pandor också som faktiskt hade en helt fantastisk miljö att vistas i som dom hade byggt upp, rätt häftigt att få träffa pandor faktiskt även om det nu var på zoo, men så är det i kina med.

En helt fantastisk stad detta med som alla kan trivas i!!! Som en blandning mellan Thailand och Dubai, ett utvecklat Thailand med prislappar!!! 

 

Maldiverna nästa!!!! Vi ses snart igen!!

IMG_5251.JPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s